luni, 27 ianuarie 2014


 

 Hidratare si protectie 

Învaţă să-ţi protejezi pielea pe timp de iarna!!!



      Odată cu scăderea temperaturii, capacitatea pielii de a reţine umezeala scade şi avem probleme cu pielea care devine tot mai uscată.
Pielea are nevoie de o hidratare mai intensă iarna, de aceea cremele şi produsele de îngrijire pe care le foloseşti pe perioada verii trebuie schimbate pentru că nu vor fi la fel de eficiente. 

1. Nu mai face duşuri cu apă fierbinte!

Băile şi duşurile fierbinţi îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, de aceea este de preferat să nu apelezi la ele foarte des. În schimb, foloseşte pentru duşul zilnic apa călduţă.

2. Nu folosi săpunurile agresive!

Din dorinţa de a-ţi curăţa mâinile avem tendinţa de a ne spăla de fiecare dată cu săpun. Acest lucru va îndepărta uleiurile naturale ale pielii şi mâinile tale vor rămâne foarte uscate. Se recomandă să folosim un săpun/gel natural pe bază de aloe care curata bland, fara a indeparta uleiurile esentiale din piele.

3.Renunţă la loţiunea de corp şi foloseşte gel de curatare Herbal Aloe pentru maini si corp!

Dacă ai buzele crăpate sau pielea foarte uscată este recomandat să foloseşti untul de shea, deoarece pielea îl absoarbe foarte bine şi senzaţia de hidratare se menţine o perioadă lungă de timp.

4. Foloseşte doar şampoane hidratante!

Deoarece frigul afectează şi structura părului, iti recomand să alegi pentru această perioadă doar şampoane hidratante care nu au în compoziţia lor parabeni si sulfati,deoarece acestea duc la uscarea părului. Evită şamponul purifiant, deoarece îndepărtează uleiurile naturale ale părului şi îl expune agresiunilor cauzate de factorii externi.

5. Hrăneşte pielea din interior!

Pielea are nevoie de antioxindaţi, acizi graşi omega-3 şi vitaminele A, E, C şi complexul B. Nu uita să incluzi în dieta ta peşte de mare adancime, nuci, avocado, seminţe de dovleac, afine. În general, cât mai multe fructe şi legume în culori diferite şi în stare crudă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu