marți, 10 decembrie 2013

Importanta apei pentru organismul uman

 

    Cercetarile medicilor si oamenilor de stiinta converg spre o concluzie clara:fara apa nu ar putea exista viata pe planeta Pamant. Organismele vii contin aproximativ 70-98% apa.
Organismul uman contine cca 70 apa, procentul fiind diferit in functie de varsta(copil mic 80%, varstnic 60-65%). Apa se regaseste in procente diferite in toate tesuturile :tesut adipos, oase, muschi, plamani,  rinichi, sange, creier, precum si in lichidele biologice de ex:. plasma,saliva.

ROLUL APEI IN ORGANISMELE VII:

-Apa ajuta la transportul si absorbtia substantelor nutritive, fiind solvent pentru numeroase minerale:Na, Ca, K, Mg, Cl
-Ajuta digestia si previne constipatia.
-Mentine functia corecta a rinichilor.
-Are rol de diluare si epurare a deseurilor.
-Ajuta la mentinerea temperaturii corpului
Controleaza echilibrul acido-bazic.
-Este mediul principal de transmitere a informatiilor catre toate celulele corpului.
    Necesarul zilnic de apa pentru un om sanatos este de 2-3 l. Multi oameni nu beau atat fie datorita proastei calitati a apei, fie datorita neglijentei, fie datorita costurilor prea mari ale apei de calitate.
Pe termen lung, consumul unor lichide de proasta calitate sau insuficiente poate sa dauneze grav sanatatii, iar uneori poate sa fie fatal. De calitatea si cantitatea apei din corpul nostru depinde sanatatea si longevitatea noastra.
    Procentul de apa din corpul uman difera in functie de varsta omului. Nou nascutii au un procent maxim de 85%, adultii de cca 70%, iar odata cu inaintarea in varsta procentul de apa scade pina la cca 60%. Aceasta concentratie a apei din corp poate fi masurata foarte usor cu aparate care se gasesc si in comert sau  in incinta cabinetului Herbalife.
     Important de retinut este ca unul din factorii cei mai importanti ai imbatranirii si ai numeroaselor  boli este scaderea concentratiei de apa din organism. O scadere de numai 2% a procentului normal de apa in functie de varsta, poate avea consecinte foarte grave, iar o scadere de 15% poate provoca chiar moartea.
De retinut mai este si faptul ca cea mai mare parte din apa din organismul uman nu se schimba. Ea imbatraneste odata cu omul. Ceea ce consumam zilnic, inlocuieste ceea ce eliminam zilnic prin resperatie, transpiratie sau urina. Pe masura ce apa din corp imbatraneste, cantitatea de gaze dizolvate in ea creste si o polueaza. Apa imbatranita din organism are un continut suport din acest gaz numit deuteriu. (Deuteriu este un izotop al hidrogenului si este important pentru organism pentru ca regleaza diviziunea celulara. Cand raportul dintre deuteriu si hidrogen este optim, deviziunea celulara este normala. Cand in corp este exces de deuteriu, are loc o diviziune haotica, extrem de accelerata a celulelor maligne, care distrug tesutul uman la nivel celular). Daca reusim sa inlocuim in totalitate aceasta apa poluata din corp cu alta nepoluata, atunci vom reusi sa dam o tinerete noua organismului.
  Metoda prin care putem sa mai inlocuim partial apa uzata din corp este consumul de legume si fructe proaspete si de alimente vegetale. Acestea au un continut scazut de deuteriu si purifica apa poluata din corp, care are un continut crescut de deuteriu. Atentie!Consumul de carne si produse din carne sporesc cantitatea de deuteriu, deci polueaza si mai mult apa din corp.
  Metoda cea mai eficienta si cea mai rapida de inlocuire a apei poluate din corp consta in consumul de apa vie, sau apa structurata. Vom vorbi intr-o alta fila si despre aceasta apa structurata, cum se obtine ea ai ce calitati are.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu